Italialainen keittiö

Italialainen keittiö on yksi maailman tunnetuimmista keittiöistä, jonka tuotteet ovat levinneet ympäri maailmaa. Ilmeisimpinä tietysti pitsan muodossa ja pastojen muodossa. Italialinen keittiö on kuitenkin valtaisan paljon laajempi ja jakautuu myös paikallisiin keittiöihin ja niiden erikoisuuksiin. Yhteistä on kuitenkin sesonkien ja sitä kautta tuoreiden raaka-aineiden merkitys.

Arancini: sisilaiset riisipallerot

Eri pastalaadut

Italialaiset juustot

Italialaiset jälkiruuat

Klassiset italialaiset pastaruuat

‘Nduja – Calabrialainen salamitahna

Pesto

Risotto

Fritatta – italialainen munakas

Italialainen keittiö levisi siirtolaisten myötä myös uuteen maailmaan ja erityisesti Yhdysvalloissa, mutta myös Latinalaisessa Amerikassa on syntynyt omia italialaisvaikutteisia ruokalajeja.

Italialaiset juomat

Juomapuolella Italia tunnetaan toki kahveisa ja viineistään sekä joistain viinoistaankin.

Italialaiset viinat