Napolilainen pizza – Se aito alkuperäinen

Napolilainen pizza (Pizza napoletana) on alkuperäinen pizzavariaatio ja siksi monien mielestä se maailman aidoin pizza. Olennainen asia on oikeasti ja riittävän pitkään kohotettu tehty taikina.

Juustona toimii Mozzarella di Bufala Campana ja vähäisenä rikoksena pidetään jonkin samankaltaisen mozzarellan käyttöä. Tomaattikastikkeessa käytetään San Marzano-tomaatteja. Juuston ja tomaattikastikkeen ohella normaalissa napolilaisessa pizzassa ei tarvitse olla täytteenä enää mitään muuta kuin tuoretta basilikaa, jolloin saadaan perinteinen Pizza Margherita. Tämä kokonaisuus paistetaan nopeasti erittäin kuumassa pizzauunissa ja saadaan aito napolilainen pizza. Näiden lisäksi täytteeksi voidaan kyllä laittaa muutakin, mutta riittävän varovaisesti, ettei itse pizzaa tukahduteta suurella täytteiden määrällä.

Aito napolilainen pizza

Napolilainen pizza kuuluu myös UNESCON aineettoman kulttuuriperintö listaan.

Reseptejä napolilaiseen pizzaan

Napolilainen pizza (Liemessä)

Paras pizza tulee Napolista (Anna)

Napolilaisen pizzan valmistus (Pizzan paistajat)