Jalapeño popper on texmex-keittiöstä lähtenyt naposteltava ruokaa, joka on sittemmin levinnyt ympäri Yhdysvaltoja ja sen ulkopuolellekin. Niitä saatetaan rentona syödä sormiruokana illanistujaisissa tai juoman kumppanina baarinaposteltavana. Tunnettuja amerikkalaisia ketjuravintoloita, jotka tarjoavat Jalopeno popperseja, ovat esimerkiksi Chili’s ja TGI Fridays.
Jalopeno popperissa jalopenot leikataan auki ja niiden sisällys kaivetaan ulos. Tyypillisesti jalopenon täytteeksi laitetaan ainakin juusto(j)a, kaikkein yleisin vaihtoehto on cheddar, mutta myös tuorejuustoja käytetään. Sisään voidaan laittaa kuitenkin myös jauhelihaa tai pieniä makkaran paloja.

Lopuksi jalapenot leivitetään ja uppopaistetaan nopeasti rasvassa tai friteerataan kunnes ne ovat rapeita. Joskus jalopenot saatetaan myös kääriä pekoniin. Meksikolaisessa keittiössä saatetaan myös täyttää jalopenoja, mutta ne ovat yleensä amerikkalaisia poppereita kevyempiä.