Ruokakulttuurin osalta Turkki yhdistetään ennen kaikkea kebabiin, mutta turkkilainen keittiö tarjoaa luonnollisesti laajan kattauksen mielenkiintoisia ruokia. Turkkilaisessa keittiössä näkyy vaikutteita Välimeren maista, Balkanilta, arabimaista ja Itä-Euroopasta. Erilaisia mausteita ja yrttejä käytetään paljon, mutta ruoat eivät yleensä kuitenkaan ole hirveän tulisia.
Turkkilaiset mezet
Monien Turkin lähialueen maiden tapaan mezet ovat suosittu, hieman espanjalaisia tapaksia muistuttava alkuruokalajitelma. Suosittuihin mezeihin kuuluvat esimerkiksi viinilehtikääryleet (dolma ja sarma), munakoison sekä paprikan palat ja leivät joiden kanssa tarjotaan valkosipulilla maustettua jogurttia. Meze-juustona syödään yleisesti fetaa muistuttava Beyaz peyniria. Erilaiset kasvistahnat ovat myös suosittuja. Oliivit ovat myös meze-ruokaa, mutta niitä nautitan paljon myös muissa yhteyksissä ja epämuodollisena naposteluruokana.
Turkki ja liharuoat
Muslimimaana sianlihaa ei Turkissa syödä ja kebabin ohella maassa muut lammasruoat ovat suosittuja. Joskin historiallisesti melko pitkään ruokavalio oli kokonaisuutena varsin kasvispainotteista lihan heikomman saatavuuden takia. Varsinaisia pihvejä ei ole perinteisesti tapana syödä vaan lihaa tarjoillaan osana vartaita tai patoja ja pienempinä paloina. Tärkeimpiä turkkilaisia kebabvariaatioita ovat adana-kebab, iskender-kebab, Dürüm-kebab ja shis-kebab. Turkissa kebab tarkoittaa ylipäätään grillattua lihaa. Lihapulliin viitataan Turkissa sanalla köfte.
Kasvikset ja kastikkeet
Kasvisten osalta Turkissa pienenä erikoisuutena on etikkasäilöttyjen vihannesten (Turşu) suuri suosio. Turkista helposti löytyviä kasvisruokia ovat mm. erilaiset sosekeitot, jossa on usein esim. linssejä.
Jogurtti on tietysti myös periturkkilainen lisäke, jota voidaan tarjota melkein minkä tahansa liharuoan tai kasvisten lisäkekastikkeena, maustamalla sitä esimerkiksi juuri valkosipulilla, sitruunalla tai viinietikalla. Suosittu kreikkalaista tsatsikia muistuttava kastike on Cacik. Hunajalla tai sokerilla maustettua jogurttia syödään myös välipalana tai aamupalana. Juotavampaan muotoon laimennettu ayran on myös suosittu jogurttijuoma. Turkkilaiset syövät enemmän jogurttia kuin mikään muu kansa.
Turkkilaiset leivonnaiset ja jälkiruoat
Suolaisia turkkilaisia leivonnaisia ovat esimerkiksi börek, lavash, bazlama, simit ja pogača. Börek on suolainen yleensä lihaa sisältävä ”turkkilainen pasteija”. Bazlama on ohut rieskamainen vehnäleipä, pogača foccacia muistuttava täytetty leipä ja simit hieman baagelia muistuttava leipänen. Lahmacun ja pide ovat hieman pizzaa muistuttavia ruokalajeja.
Turkkilaisista jälkiruoista tunnettuja ovat baklava-pähkinäleivonnaiset eri variaatioissaan, lokum-makeinen ja halva. Myös tuoreita hedelmiä tarjotaan jälkiruokana.
Turkkilaiset juomat
Juomien osalta tee (cay) on erittäin suosittua ja teepaikkoja löytyy joka toiselta kadulta, joskin sitä tarjotaan myös vähän kaikenlaisten sosiaalisten tilaisuuksien yhteydessä. Vahva tee tarjoillaan pienehköstä lasista sokeripalojen kanssa.
Vahvoista paikallisista alkoholijuomista suosituin on raki.