Italialaiset viinat

Italia tunnetaan viinoja paremmin muista juomistaan, mutta saapasvaltiosta on lähtöisin myös joitain tunnettuja väkevien juomien brändejä.

Tunnetuimmat italialaiset viinat aakkosjärjestyksessä

  • Amaretto: Amaretto on karvasmantelilla maustettu makea likööri. Nimi Amaretto tulee italian kielen karvasta tarkoittavasta sanasta karvas (amaro).
  • Campari: Campari on usein aperatiivina nautittava katkero. Se on melko suosittu erilaisissa cocktaileissa, joista ehkä kaikkein tunnetuin on Negroni.
  • Fernet-Branca: Fernet-Branca on katkero, jota käytetään erityisesti digestiivinä ja myös cocktailien osana.
  • Grappa: Grappa on viinien puristusjäämistä tislattu viina. Pitkään köyhempien ihmisten viinana tunnettu grappa on muuttunut myös suorastaan trendikkääksi juomaksi. Grappa on varsin samankaltainen juoma brandyjen kanssa, mutta se tislataan käyneestä kuorimassasta, eikä tislaamista varten valmistetusta viinistä. Italiassa grappa on ennen kaikkea jälkiruokajuoma.
  • Limoncello: Limoncello on Etelä-Italiasta lähtöisin oleva sitruunalikööri. Tyypillisimmin sitä tarjoillaan kylmänä jälkiruokajuomana.