Tähän on listattu jotain tunnetuimpia ja mielenkiintoisimpia italialaisen keittiön jälkiruokia ja leivonnaisia.
- Cafe Affogato on vaniljajäätelön ja espresson yhdistelmästä syntyvä juotava kahvijuoma.
- Cannoli on Sisiliasta lähtöisin oleva jälkiruoka. Cannolli on leivonnainen, jonka täytteenä on tyypillisimmin ricotta-juustoa, mutta muitakin täytteitä voidaan käyttää.
- Cassata on suhteellisen hankalasti valmistettava sisilialainen kakku. Olennaisia raaka-aineita ovat Ricotta juusto, hillo ja marsipaani.
- Gelato tarkoittaa ”italialaista” jäätelöä. Tavallisesta jäätelöstä se eroaa siinä, että se on hienojakoisempaa eikä siinä ole suuria jääkiteitä ja lisäaineiden määrä on yleisesti ottaen pienempi. Rakenne on myös pehmeämpi ja kananmunan maku saattaa olla selvemmin havaittavissa.
- Panna cotta on alun perin Piemonten alueelta lähtöisin oleva kermavanukas. Suora käännös italiasta on keitetty kerma. Sitä voidaan maustaa vapaavalintaisilla marjoilla tai hedelmillä.
- Panettone on Milanon alueelta tuleva pullamainen kakku, jota syödään erityisesti joulun aikoihin. Panettonen valmistaminen kestää kohottamisineen kaikkineen useamman päivän.
- Panforte: on Toscanasta tuleva hieman hedelmäkakkua muistuttava jälkiruoka.
- Struffolit ovat erityisesti Etelä-Italiassa suosittuja uppopaistettuja hunajalla maustettuja taikinapalleroita.
- Tiramisu: on ehkä tunnetuin italialainen jälkiruoka, jonka keskeisiä raaka-aineita ovat mascarpone-juusto ja kahvi. Tiramisu muodostuu kerroksittain espresso-marsalaseoksella kostutetuista kakkupohjista tai kekseistä ja mascarponesta.
- Zabaglione on munankeltuaisesta, sokerista ja viinistä valmistettava jälkiruoka, jota voisi kutsua viinivaahdoksi. Alun perin lähtöisin Toscanasta.
- Zeppole on uppopaistettu leivonnainen, joka päällystetään yleensä tomusokerilla tai muilla makeilla päällystyksillä.