Pizza on yksi globaalisti laajimmalle levinneitä pikaruokia. Samalla pizza on kuitenkin saanut lisää eri muotoja varsinkin Yhdysvalloissa, vaikka toki ihan Italiassakin pizzasta on olemassa erilaisia variaatioita.
Lista pizzatyypeistä
- Calzone on perustaltaan perinteistä pizzaa muistuttava pizzatasku, mutta siinä pizzapohjan toinen puoli taitetaan toisen päälle ja nipistellään kiinni. Calzone on myös lähtöisin itse pizzan kotikonnuilta Napolista. Tyypillisimpiä täytteitä ovat salami ja kinkku. Perinteisempien pizzajuustojen ohella myös ricottaa ja pecorinoa käytetään usein calzonessa.

- Chicago-tyyppinen pizza on USA:n Chicagosta lähtöisin oleva pannupizzatyyppi. Sen keskeisenä piirteenä on hyvin paksu pohja. Juustoa on myös hyvin reilusti.
- Detroit-tyyppinen pizza USA:n Detroitista lähtöisin oleva muodoltaan neliskanttinen pannupizza.
- Flammkuchen on Alsacen alueelta lähtöisin oleva pizzaa muistuttava ruokalaji. Pizzantyyppisen taikinan päälle laitetaan perinteisimmin ranskankermaa, sipulia ja pekonia.
- Fugazza on argentiinalainen pizzatyyppi. Pohja on italialaista pizzapohjaa paksumpi, ehkä jopa focaccia-leipää muistuttava ja juustoa (tai juustoja) on usein runsaammin. Argentiinalainen fugazza muistuttaakin hieman myös amerikkalaista pannupizzaa.
- Lahmacun on ruoka ruoka, jota usein kutsutaan turkkilaiseksi pizzaksi. Siinä ohuen pohjan päälle laitetaan tulista jauhelihaa, muttei kuitenkaan juustoa tai tomaattikastiketta.
- Napolilainen pizza on monille aidoin pizza. Taikina täytyy tehdä oikeista jauhoista ja kohottaa riittävän pitkään, käytättää mozzarellaa, laittaa täyteitä maltillisesti ja paistaa pizza pikaisesti todella kuumassa uunissa.

- Roomalainen pizza tai pizza al taglio on rapeapohjainen neliskanttinen peltipizza, jota on napolilaista pizzaa helpompaa valmistaa myös kotioloissa.
- New Yorkilainen pizza on italialaiseen pizzaan verrattuna paksupohjaisempi ja sitä ostetaan tyypillisesti slaisseina. Se ei ole kovin kaukana suomalaisissa pizzerioissa myytävistä pizzoista.
- Pizza bianca eli valkoinen pizza on pizzavariaatio, jossa ei ole ollenkaan tomaattikastiketta, vaan pelkästään juustovariaatioita ja oliiviöljyä pohjan ja täytteiden välissä.

- Pizza fritta on vähemmän tunnettu napolilainen pizza. Kyseessä on katuruokana syötävä pizza, jossa pizzataikina täytetään esimerkiksi tomaattikastikkeella, ricottalla ja mozzarellalla, taitetaan kiinni ja uppopaistetaan öljyssä.
- Pizza Marinara on napolilaistyyppinen pizza, jossa ei kuitenkaan ole juustoa, vaan pelkästään tomaattikastiketta, oliiviöljyä ja valkosipulia.
- Sfincione on perinteinen sisilialainen pizzatyyppi, jossa on yllättäen vähän samaa kuin pannupizzassa. Pohjana toimii paksumpi foccacia ja tomaattikastikkeen ohella perinteiset täytteet ovat Caciocavallo-juusto, anjovis ja yrtit.
