Unkarilainen keittiö

Suomen “veljeskansan” Unkarin keittiö on lihapainotteinen ja makumaailmaltaan varsin mausteinen versio keskieurooppalaisesta ruosta. Nimenomaan mausteiden osalta hyvin tärkeässä roolissa unkarilaisessa keittiössä on paprikajauhe

Tunnetuimpia unkarilaisia ruokia

Gulassi

Gulassi on liharuoka, joka voi olla keittoa tai pataruoka. Unkarissa gulassi valmistetaan naudanlihasta ja se maustetaan sipulilla, paprikajauheella sekä kasviksilla.

Pörkölt

Pörkölt on gulassia muistuttava pataruoka.

Lángos

Lángos on leipäpohjainen pikaruoka. Lángos on uppopaistettu leipä, jonka täytteeksi laitetaan usein esimerkiksi juustoa, mutta täytevariaatioita on monenlaisia.

Unkarilaiset viinit

Unkari on viinintuottajamaa, mutta maan viinit eivät maineiltaan tunnetumpien viinimaiden luokkaa. Isompia ja pienempiä viininviljelyalueita on lähes ympäri maata, itäisimpiää Unkaria lukuunottamatta.

Unicum

Unicum on yrttilikööri