Arancini – Sisilialaiset täytetyt riisipyörykät

Arancini on perinteinen sisilaisen keittiön ruokalaji. Nimi viittaa epäsuorasti italiankielen appelsiini-sanaan, arancinin appelsiinia muistuttavan muodon ja värin takia. Perusrakenteeltaan kyse on riisipallosta, joka on kieritetty korppujauhossa ja tämän jälkeen uppopaistettu.

Arancinit

Riisin sisällä arancinissa voi kuitenkin olla hyvin monenlaisia täytteitä, ovat jauheliha, mozzarella tai muut juustot sekä herneet. Sisilian ulkopuolella muut italialaiset voivat täyttää arancinenja myös oman alueensa erikoisuuksilla. Italiassa Aracineja voidaan tarjota aterian osana tai tuhtina välipalana katukeittiöistä.

Arancini-reseptejä

Arancini eli täytetyt riisipallot (Meillä Kotona

Arancini eli täytetyt riisipallo (Anna)

Arancinit (K-Ruoka)

Arancinit eli italialaiset risottopallot