Arancini on perinteinen sisilialaisen keittiön ruokalaji. Nimi viittaa epäsuorasti italiankielen appelsiini-sanaan, arancinin appelsiinia muistuttavan muodon ja värin takia. Perusrakenteeltaan kyse on riisipallosta, joka on kieritetty korppujauhossa ja tämän jälkeen uppopaistettu. Käytännössä riisipallo on usein kotioloissa ylijäämärisottoa, jossa on täytteenä myös usein muuta ylijäämäruokaa, perinteisimmin ragua.
Arancinin täytteet
Riisin sisällä arancinissa voi kuitenkin olla hyvin monenlaisia täytteitä, tyypillisiä täytteitä ovat jauheliha, mozzarella tai muut juustot sekä herneet. Sisilian ulkopuolella muut italialaiset voivat täyttää arancineja myös oman alueensa erikoisuuksilla, vaikkapa sienillä tai munakoisolla. Italiassa Aracineja voidaan tarjota aterian osana tai tuhtina välipalana katukeittiöistä.
Arancini-reseptejä
Arancini eli täytetyt riisipallot (Meillä Kotona)