Arancini – Sisilialaiset täytetyt riisipallot

Arancini on perinteinen sisilialaisen keittiön ruokalaji. Nimi viittaa epäsuorasti italiankielen appelsiini-sanaan, arancini appelsiinia muistuttavan muodon ja värin takia. Perusrakenteeltaan kyse on riisipallosta, joka on kieritetty korppujauhossa ja tämän jälkeen uppopaistettu.

Arancinit

Riisin sisällä arancinissa voi kuitenkin olla hyvin monenlaisia täytteitä, tyypillisiä täytteitä ovat jauheliha, mozzarella tai muut juustot sekä herneet. Sisilian ulkopuolella muut italialaiset voivat täyttää arancinenja myös oman alueensa erikoisuuksilla. Italiassa Aracineja voidaan tarjota aterian osana tai tuhtina välipalana katukeittiöistä. Kotioloissa arancinit ovat hyvä vaihtoehto, jos risottoa on jäänyt paljon yli sillä risotto toimii hyvänä arancini perusraaka-aineena.

Arancini-reseptejä

Arancini eli täytetyt riisipallot (Meillä Kotona)

Arancini eli täytetyt riisipallo (Anna)

Arancinit (K-Ruoka)

Arancini-pallot (Koti ja keittiö)