Keitot eivät ole italialaisen keittiön tunnetuimpia ruokia, mutta näidenkin suhteen Italialla on mielenkiintoista tarjottavaa. Italialaiset keitot ovat usein talonpoikaisia ruokalajeja, joihin muutamien perusraaka-aineiden ohella laitettu kaikenlaisia ylijääneitä tai tarjolla olevia kasviksia.

Lista italialaisista keitoista
- Acquacotta on Toscanan ja Lazion alueelta lähtöisin oleva lämmin leipäkeitto. Leivän ja veden lisäksi perinteiset pääraaka-aineet ovat sipuli, tomaatti ja oliiviöljy. Se on kuitenkin ruokalaji, johon voidaan laittaa erilaisia ylijäämäaineksia.
- Bagnun on Genoan alueelta lähtöisin oleva anjoviskeitto.
- Minestrone lienee Suomessa tunnetuin italialainen keitto. Se on kasviskeitto, jossa on kasvisten ohella joko riisiä tai paistaa. Tyypillisimpiä minestronessa käytettyjä kasviksia ovat pavut, sipuli, selleri, porkkana ja tomaatit.
- Ribollita on toscanalainen leipäkeitto. Perusraaka-aineet ovat ylijäämä leipä, kidney-pavut, lehtikaali ja kaali, mutta näiden lisäksi sekaan voidaan heittää melkein mitä vain tarjolla olevia kasviksi.
- Stracciatella on simppeli kananmunaa sisältävä lihaliemikeitto, joka suosittua erityisesti Rooman ympäristössä.
- Zuppa toscana on nimensä mukaisesti lähtöisin Toscanasta. Monenlaisten kasvisten ohella perinteisesti myös rigatino-pekonia. Pohjois-Amerikkalaisissa versiossa on usein myös makkaraa.