Parmesaanikana – Chicken Parmesan

Parmesaanikana (eng. Chicken Parmesan tai chicken parm) Amerikan italialaisten 1900-luvun alussa luoma ruokalaji, joka on nykyään vakiintunut osaksi yhdysvaltalaista ruokakulttuuria. Kyseessä on leivitettyä kananrintaa, joka tarjoillaan tomaattikastikkeen kanssa ja kanan päälle laitetaan mozzarellajuustoa ja parmesaanijuustoa, jotka sulatetaan ja gratinoidaan uunissa.

Parmesaanikana

On arvioitu, että parmesaanikana on saanut inspiraationsa italialaisesta parmigiana di melanzanesta, eli parmesaanilla kuorrutetusta munankoisista. Parmesaanikana on nykyään yleensä pääruoka, jota voidaan tarjota pastan tai ranskalaisten perunoiden kanssa, mutta Chicken Parmesan-voileipä on myös tunnettu vaihtoehto, jossa tomaattikastikkeella ja juustolla kuorrutettu kana laitetaan leivän väliin.

Parmesaanikanaohjeita