Fritatta on italialainen uunimunakas, joka muistuttaa espanjalaista tortillaa. Fritattaan voidaan lisätä varsin liberaalisti muita raaka-aineita: lihaa, kasviksia ja juustoa. Sana fritatta juontaa juurensa italian kielen paistamiseen liittyvään sanaan friggere.
Fritattan erot tavalliseen munakkaaseen
- Munakkaan täytteet / lisukkeet, tai ainakin osa niistä lisätään rikottuihin kananmuniin ennen paistamista
- Fritatta paistetaan matalammalla lämmöllä ja pidempään.
- Fritattassa munan rakenne halutaan rikkoa mahdollisimman täydellisesti tasaiseksi.
- Siinä missä perinteinen munakas tarjoillaan useimmiten suoraan kuumana pannulta, tarjoillaan fritatta usein hieman jäähtyneempänä huoneenlämpöisenä
Fritattareseptejä
Uunimunakas eli fritatta (Snellman)
Fritatta – Italialainen munakas (Liemessä)