Lista mielenkiintoisista voileivistä ja täytetyistä leivistä maailmalta.
- Bánh mì on vietnamilainen, mutta historialliselta siirtomaaisäntä Ranskalta vaikutteita saanut täytetty patonki.
- BLT on amerikkalainen voileipä, jonka kirjaimet tulevat sanoista Bacon, lettuce ja tomatto. Eli se on pekonisalaattitomaattivoileipä.
- Bocadillo on tuhti espanjalainen leipä, jonka täytteet voivat olla yllättävänkin monenlaisia.
- Cheesesteak (tai Philly cheesteak) on nimensä mukaisesti ennen kaikkea lihaa ja juustoa sisältävä amerikkalainen voileipä.
- Croque monsieur on ranskalainen versio lämpimästä kinkkuvoileivästä ja suosittu ranskalainen ”pubiruoka”
- Cubana on tuhti kuubalainen voileipä kahdella lihalla, suolakurkuilla ja juustolla.
- Fischbrötchen on Saksan tunnetuimpia voileipiä. Se kääntyy suomeksi kirjaimellisesti kalasämpyläksi. Tuoreen kalan ohella siihen laitetaan yleensä ainakin sipulia ja kastikkeeksi remouladea.
- Francesinha on tuhti portugalilainen voileipä, jonka väliin tulee lihaa ja makkaraa sekä sulatettua juustoa ja tomaattia.
- Jambon Beurre on Ranskan suosituin voileipä. Se on yksinkertaisesti patonki, joka väliin laitetaan kinkku ja voita.
- Medianoche on kuubalaislähtöinen voileipä, jonka väliin laitetaan kinkku ja/tai muuta sianlihaa, juustoa ja suolakurkkua.
- Mitrailette on Belgiassa suosittu voileipä, jossa olennaista on patongin väliin laitetut ranskalaiset perunat.
- Muffuleta viittaa sisilialaiseen sesamsiemenleipään ja sen pohjalta rakennettuun neworleanselaiseen tuhtiin täytettyyn voileipään.
- Panini on italialaislähtöinen voileipägrillissä valmistettu voileipä.
- Po’ boy on New Orleansista lähtöisin oleva voileipä, jossa ”ranskalaisen leivän” sisään laitetaan lihaa ja mereneläviä.
- Polish boy on Amerikan Clevlandista lähtöisin täytetty leipä, jossa on kielbasa-makkaraa, ranskalaisia perunoita, barbecue-kastiketta ja coleslawta.
- Sloppy Joe on hampurilaista muistuttava amerikkalainen voileipä, jossa sämpylän väliin laitetaan jauhelihaa, tomaattikastiketta, sipulia ja worcesterkastiketta.
- Smørrebrød on tanskalainen avoin voileipä, jossa voi monenlaista lihaa ja pikkelöityjä vihanneksia. Olennaista kuitenkin on, että täytteitä on paljon eikä leipä välttämättä edes erotu niiden alta.
- Toast Skagen on ruotsalainen voileipä. Katkarapusalaattia sisältävä leipä sopii hyvin alkupalaksi tai pikkupurtavaksi.
- Zapiekanka on perinteinen puolalainen pikaruoka, jossa patonkipuolikkaan päälle laitetaan ainakin ketsuppia, sieniä ja juustoa