Fritto misto on italialainen ruokalaji, joka koostuu friteeratuista merenelävistä. Nimi ”fritto misto” tarkoittaa suomeksi ”sekoitettua paistettua”, ja se viittaa ruokalajin monipuolisuuteen sekä sen valmistustapaan. Fritto mistoa voidaan valmistaa monenlaisita merenelävistä.
Raaka-aineina toimivat äyriäiset, simpukat ja mustekalat. Joskus voidaan käyttää myös kalaa. Raaka-aineet leivitetään ennen paistamista. Käytetty taikina voi olla esimerkiksi yksinkertainen vesipohjainen friteeraustaikina tai hieman paksumpi olut- tai munapohjainen taikina.
Ruokalaji valmistetaan uppopaistamalla leivitetyt merenelävät kuumassa öljyssä. Paistamisen tarkoituksena on saavuttaa rapea pinta samalla, kun sisus pysyy mehukkaana. Ruoka on tarkoitus tarjoilla nopeasti heti paistamisen jälkeen, lähinnä sitruunan lohkojen kanssa. Jos fritto miston kanssa tarjoillaan muutakin ruokaa on kyseessä yleensä kevyt salaatti.
Fritto miston kanssa tarjoiltavaksi viiniksi ajatellaan usein sopivan kevyet valkoviinit.