Ranskalaiset voileivät:

Ranskalaiseen keittiöön kuuluu kikkailevempien ja hienosteleviempien ruokalajien ohella myös simppeleitä voileipiä. Tässä tunnetuimpia ranskalaisia voileipäyhdistelmiä.

 Jambon Beurre – kinkkupatonki

Jambon-beurre on koko Ranskan suosituin voileipä. Se on kaikessa yksinkertaisuudessaan halkaistu patonki, jonka väliin laitetaan voita ja kinkkua.

Croque monsieur

Croque monsieur on ranskalainen versio lämpimästä kinkkuvoileivästä. Se ollut Ranskassa erityisesti suosittua “pubiruokaa”. Croque monsieur on mainittu Proustin Kadottua aikaa etsimässä kirjasarjassa jo yli 100 vuotta sitten. Perinteisesti juustona on käytetty emmentalia tai gryuyereä.

Croque Madame

Jos Croque monsieuriin täytteeksi lisätään paistettu kananmuna saadaan Croque Madame. Mausteena voi olla myös valkokastike.

Pan Bagnat

Pan Bagnat on eteläranskalainen, kananmunaa, tonnikalaa ja kasviksia sisältävä voileipä.