Plateau de fruits de mer kuten nimestä voi päätellä on ranskalaislähtöinen äyriäisruokalaji, joka on sittemmin levinnyt myös laajalle Ranskan ulkopuolella. Suomeksi sen voisi kääntää äyriäistarjottimeksi tai merenelävälautaseksi.
Ruokalajin tyypillisiä ainesosia ovat osterit, katkaravut, taskuravut, sinisimpukat, kampasimpukat ja meriravut. Lisäksi annokseen voidaan sisällyttää harvinaisempia mereneläviä, kuten merisiilejä, simpukoita ja pikkukaloja, joita tarjotaan usein raakana tai kevyesti kypsennettynä.
.Lautanen kootaan usein näyttävään kerrokselliseen astiaan, joka asetetaan jäähileiden päälle, jotta merenelävät säilyvät viileinä ja raikkaina. Lisukkeina on tyypillisimmin mignonette-kastiketta, cocktaikastiketta ja sitruunaviipaleita. Lisukkeina tarjoillaan usein patonkia. Viininä Plateau de fruits de merin kanssa juodaan valkoviiniä tai sampanjaa.