Pubiruoka – Englantilaisen ruokakulttuurin helmet

Pubiruoka on englantilaisen ruokakulttuurin tunnetuimpia elementtejä. Tuoppien ohella pubeille on usein ollut tapana tarjoilla asiakkailleen tuhtia perusruokaa piiraiden ja muun pubiruoan muodossa.

Tunnettuja englantilaisia pubiruokia

  • Bangers and mash ruokalaji, joka koostuu makkaroista ja perunamuusista. Yleensä sen kanssa tarjoillaan sipulikastiketta.
  • Englantilainen aamiainen on luonteeltaan hyvin tuhti ja täyttävä. Pubeissa sitä voi usein tilata aina iltaan asti. Tyypillisen englantilaiseen aamiaiseen kuuluu mm. pekonia, makkaroita, kananmunia, valkoisia papuja tomaattikastikkeessa, tomaattia ja paahtoleipää.
  • Fish and chips on englantilaisen keittiön klassikko. Se muodostuu uppopaistetusta ja leivitetystä kalafileestä sekä ranskalaisista perunoista. Tyypillisin kastike fish and chipsille on majoneesipohjainen tartarkastike. Usein sen yhteydessä tarjoillaan myös muussattuja herneitä.
pubiruoka Fish and chips
  • Ploughman’s lunch on yksi perinteisimpiä pubiruokia, jota oli helppo tarjoilla ilman kunnon keittiötäkin. Kylmä ateria sisältää vaaleaa leipää, juustoa(kuten cheddaria), ja sipulia. Näiden peruselementtien ohella siinä voi olla myös kinkkua, keitettyä munaa tai salaattia.
  • Shepherd’s pie on ruokalaji, jossa jauhelihan ja sipulin päälle on kasattu perunamuusia. Mukana voi olla myös jotain kasviksia kuten herneitä tai porkkanoita.