Turkkilaiset jälkiruoat

Turkkilainen keittiö tunnetaan varmasti parhaiten kebabista ja erilaisista pääruoistaan, mutta se tarjoaa myös monia mielenkiintoisia jälkiruokia.

Lokum turkkilainen jälkiruoka

Turkkilaiset jälkiruoat

  • Baklava(baklavás) on filo-taikinasta ja siirapista valmistettu makea leivonnainen. Suorakaiteen muotoisisten leivonnaisisten sisällä on kerroksittain hienoa pähkinämurskaa (tyypillisimmin pistaasipähkinää).
  • Cezerye on soseutetuista ja karamellisoiduista porkkanoista sekä pähkinöistä valmistettu jälkiruoka. 
  • Halva on perinteinen turkkilainen makeinen. Sen raaka-aineita ovat jauhot, öljy, sahrami, ruusuvesi, kaakaojauhe ja sokeri.
  • Keşkül on mantelista ja maidosta rakentuva puuromainen jälkiruoka.
  • Lokum on toinen perinteinen turkkilainen versio makeisista. Muodoltaan Lokumit ovat kuutioita, joiden pinta on tomusokerin peitossa. Sitä voidaan maustaa monella tavalla esim. sitruunalla, bergamotilla tai pistaasipähkinöillä. Englanniksi siihen viitataan usein sanalla Turkish delight.
  • Tulumba on uppopaistettu herkkupötkylä, joka muistuttaa espanjalaista churroa.