Börek on Turkissa suosittu suolainen leivonnainen, joka koostuu ohuesta filo- tai yufka-taikinasta ja monienlaisista täytteistä. Börek on olennainen osa turkkilaista keittiötä, mutta se on suosittu myös Balkanilla ja entisen Ottomaanien valtakunnan alueella. Siksi siitä on myös erilaisia kirjoitusasuja kuten burek tai byrek. Se on erityisen suosittu aamiaisella, mutta sitä nautitaan myös välipalana ja lounaalla.
Perinteisesti börek valmistetaan useina kerroksina ohuesta taikinasta, jonka väliin laitetaan täytteitä. Täytteiden kirjo on laaja; yleisimpiä täytteitä ovat juusto, kuten beyaz peynir tai feta, sekä yrtit kuten persilja. Myös liha, erityisesti jauheliha tai maustettu lammas, ovat suosittuja. Lisäksi käytetään pinaattia, perunaa ja sieniä.
Börek voidaan paistaa joko uunissa tai friteerata, ja useimmiten se nautitaan lämpimänä, mutta voidaan syödä myös kylmänä. Börekin muoto voi myös vaihdella neliönkaltaisista pitkulaisiin ja pyöreistä kolmionmuotoisiin.