Cacık – Turkkilainen jogurttikastike 

Cacık on turkkilainen jogurttikastike, joka muistuttaa paljon kreikkalaista tsatsikia. Cacıkin perusraaka-aineet ovat hieman vedellä jatkettu turkkilainen jogurtti, kurkku ja valkosipuli. Näiden lisäksi siihen saatetaan kuitenkin laittaa monenlaista muutakin kasvista ja maustetta. Näistä tyypillisimpiä ovat Aleppo pippuri, paprikajauhe, sumakki ja minttu. Erilaisissa versioissa saatetaan kuitenkin käyttää myös porkkanaa, vihersipulia, retiisiä, chiliä, persiljaa tilliä tai lehtimangoldia.

Turkkilainen jogurttikastike

Suomalaisille Cacik on varmaankin tuttu ennen kaikkea kebab-ruokien kastikkeena. Cacık soveltuu toki monenlaisen ruoan seuraksi. Kuitenkin Turkissakin sitä tarjoillaan erityisesti liharuokien kuten turkkilaisten lihapullien ja shish-kebab kanssa.

Cacık-reseptejä