Dippikastikkeet – Dippivaihtoehtoja maailmalta

Lista dippikastikkeista maailmalta

  • Adžika on georgiasta lähtöisin oleva dippikastike, joka sisältää ainakin chiliä, valkosipilua ja korianteria. Adžikaa käytetään kuitenkin myös esimerkiksi grilliruokien kanssa.
  • Baba ghanoush on Lähi-Idän alueelta lähtöisin oleva munakoisotahna.
  • Bagna càuda on Italialasta lähtöisin oleva dippi, jonka raaka-aineina ovat sardellit, oliiviöljy ja valkosipuli.
  • Chile con queso on texmex-keittiöstä lähtöisin oleva juustodippi. Pääraikaineina yksinkertaisesti sulatettu juusto ja chilit.
  • Chimichurri on argentiinalaiseen keittiöön kuuluva kastike, jota käytetään marinadina, mutta myös dippinä.
  • Chutney on intialainen mangoa sisältävä dippikastike.
  • Fritessaus on hollantilainen, erityisesti ranskalaisten perunoiden kanssaa tarjottava majoneesipohjainen kastike.
  • Guacamole on Meksikosta lähtöisin oleva avokadodippi ja texmex-ruokien ohella nykyään suosittu soosi myös monien muiden naposteltavien kanssa.
  • Hummus on Lähi-Idästä lähtöisin oleva kikhernedippi. Se sisältää kikherneiden ohella yleensä valkosipulia, oliiviöljyä, sitruunamehua ja tahinia.
  • Remoulade on kylmä majoneesipohjainen kastike.
  • Romesco on katalonialainen paprikadippi.
  • Sambal olek on indonesialainen myös dippinä käytettävä chilitahna.
  • Tartarkastike on majoneesipohjainen kastike, jota käytetään dippikastikkeena, mutta usein myös kalaruokien kanssa.
  • Tsatsiki on kreikkalainen jogurtista, valkosipulista ja kurkusta muodostuva kastike.