Georgia on omaleimainen Lähi-Idän ja Venäjän raja-alueella sijaitseva maa ja nämä asiat heijastuvat myös maan keittiöön. Georgialainen keittiö muistuttaa jossain määrin persialaista (Iran) keittiötä, mutta sijainti silkkitien varrella toi jo muinaisina aikoina vaikutteita kauempaakin. Esimerkiksi korianteri on hyvin suosittu mauste. Georgialainen ruoka ei kuitenkaan ole erityisen tulista. Georgialaiset ravintolat ovat kohtuullisen yleisiä myös Venäjällä ja muualla entisen Neuvostoliiton alueella.
Georgia on myös yksi maailman varhaisimmista viinintuotantoalueista. Viini, usein myös kotitekoinen sellainen, on melko suosittu ruokajuoma, jota voidaan tarjota aterialla myös alaikäisille.
Tuoreet simppelit tandooriuusnisa paistetut leivät(shotis puri) ova usein osa georgialaista ateriaa ja saattavat toimia aamu- tai välipalana.
Liha on Georgian keittiössä tärkeässä roolissa. Tyypillisiä liharuoka ovat erilaiset saslikkien tyyppiset ideaalisti hiiligrillissä valmistetut lihavartaat ja lihapadat kuten odzjahuria. Toinen usein lihaa sisältävä ruoka ovat pelmenejä muistuttavat khinkalit, jotka voidaan toki täyttää haluttaessa vain kasviksilla ja sienillä. Georgialaisissa liharuoissa hyödynnetään tehokkaasti myös halvemmat eläinten osat. Luumukastike tkemali on ollut Georgiassa historiallisesti yleiskastike, jota saatetaan tarjota monenlaisten liharuokien kanssa.
Perinteisellä aterialla pöytään kannetaan röykkiöittäin erilaista ruokaa tekemättä kummempia erotteluja alku- tai pääruokien välillä. Georgian tunnetuimpiin pataruokiin kuuluu lobio, joka on paikallinen papupata. Kastikkeista maininnanarvoinen on Adžika, joka on chiliä sisältävä punainen maustekastike, jota käytetään varsinkin grillatun lihan kanssa.
Hatšapuri – Georgialainen pizza
Georgialaisen keittiön tunnetuimpiin ruokiin kuuluu myös juustotäytteinen leipä hatšapuri, jossa olennaisimmat täytteet muodostuvat sulguni-juustosta ja kananmunasta. Joskus siihen viitataan myös georgialaisena pizzana ja on lähes kansallisruoan asemassa. Lihatäytteinen hatsapuri tunnetaan nimellä kubdari ja paputäytteinen nimellä lobiani. Oikeaoppisesti se tuodaan pöytään mahdollisimman suoraan uunista. Viime vuosina se on tullut Suomessakin asti suosituksi Ville Haapasalon ansiosta.