Hoisin kastike

Hoisin kastike on yksi kiinalaisen keittiön tunnetuin kastike ja spesifisti se on keskeinen osa kantonilaista keittiötä. Väriltään se on hyvin tummaa sen pääraaka-aineen eli soijan vaikutuksesta. Maultaan se on hieman makea ja umaminen. Kastikkeen muut normaalit raaka-aineet ovat fenkoli, chili ja valkosipuli. Näiden välttämättömien raaka-aineiden ohella käytetään usein myös etikkaa, viismaustetta ja sokeria.

Kiinalainen hoisin kastike

Kastikkeen nimi tulee sen kiinalaisesta merenelävää tarkoittavasta sanasta 海鲜. Itse kastike ei sisällä mereneläviä, mutta sitä tarjoillaan usein juuri niiden kanssa. Sen ohella se toimii kuitenkin usein myös dippikastikkeena liha- tai kasvisruoillekin. Länsimaissa se saattaa myös toimia marinaadina grillatulle lihalle.

Vietnamilaisessa keittiössä samanlaiseen kastikkeeseen viitataan sanalla tương đen.

Hoisin kastike-reseptejä

Hoisin-kastike (K-Ruoka)

Kiinalainen Hoisin-kastike (Anton&Anton)

Hoisin-kastike (Nälkä)