Saksalaiset jälkiruoat ja leivonnaiset

Joitain tunnetuimpia saksalaisia jälkiruokia ja leivonnaisia.

  • Aachener Printen on Aachenin kaupungista lähtöisin oleva paksuhko piparikakku.
  • Apfelstrudel (Omenastruudeli) on Baijerista lähtöisin oleva omenapiirakka, jonka täytteenä on myös usein pähkinärouhetta. Se on myös ehdottomasti Oktoberfestin suosituin jälkiruoka. Se tarjollaan usein jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Saksalainen jälkiruoka
  • Crème bavaroise on kylmä kermavanukas. Sen kanssa tarjoillaan yleensä marjoja tai hedelmiä.
  • Lebkuchen on saksalainen versio piparista, johon käytetään siirapin sijaan hunajaa.
  • Schokokuss Suomessa suukkoina (aiemmin kyseenalaisesti neekerin suukkoina) tunnettu suklaapäällysteine makeinen.
  • Schwarzwaldin kakku on metsäalueen mukaan nimetty kakku ja ehkä tunnetuin saksalainen kakku. Kakun makumaailmassa yhdistyvät suklaa ja kirsikat sekä koristellaan kermavaahdolla ja suklaamuruilla. Valmistuksessa saatetaan käyttää myös kirsikkaviina kirschwasseria.
  • Stollen on pullapitkon tyyppinen leivonnainen. Leivonnaisen sisällä on kuivattuja hedelmiä, kaikkein useimmin rusinoita. Kyseessä ei ole pelkästään jouluruoka, mutta se on suosittu leivonnainen erityisesti joulunaikana, jolloin siihen viitataan nimillä Kristus-stollen tai Weihnachtsstollen.