Ranskalaiset jälkiruoat ja leivonnaiset

Ranskalaisen keittiön jälkiruoista tunnetaan ehkä kaikkein parhaiten Crème brûlée ja macaronit, mutta ranskalainen keittiö tarjoaa paljon muitakin herkullisia vaihtoehtoa.

Tärkeimpiä ranskalaisia jälkiruokia

  • Baba au rhum: Baba au rhum on rommilla maustettu hiivakakku, joka tarjoillaan tyypillisesti kerman ja hedelmien kanssa.
  • Briossi: Briossi on reilusti voita ja kananmunaa sisältävä leivonnainen.
  • Canelé: Canelé on Bordeaux’sta lähtöisin oleva, valmistustavaltan varsin työläs rommivaniljaleivonnainen.
  • Clafoutis: Clafoutis on uunivuoassa valmistettava kirsikkapiirakka.
  • Crème brûlée: Crème Crème brûléen käännetään suomeksi usein paahtovanukkaaksi. Se on kermainen vanukas, jossa on rapeaksi paahdettu sokeripinta. Se maustetaan usein vaniljalla, mutta muitakin mausteita voidaan käyttää.
  • Éclair: Éclair on suklaakuorrutteinen tuulihattu.
  • Jouluhalko: Puuhalon muotoinen koristeltu jouluherkku
  • Macaron: Macaronit ovat pieniä marenkileivonnaisia, joita värjätään kaikilla eri sateenkaarinvälillä. Raaka-aineet ovat munan valkuainen, manterlijauheesta, sokerista ja tomusokerista.
  • Madeleine-leivos: Madeleine leivos on tunnetuimpia ranskalaisia leivonnaisia mm. Proustin ansiosta. Ne ovat simpukanmuotoisia pikkuleivoksia, jotka maustetaan voisulalla ja sitruunankuorella.