Oktoberfest – oluet ja ruoka

Oktoberfest on Saksan Münchenissä syntynyt kaksiviikkoinen olutfestivaali joka pidetään kaupungin Theresienwiesen aukiolla. Alunperin enemmän hevosajojen ympärille rakennettu tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran 1810. Nykyisenkaltaiset massiiviset oluthallit tulivat tapahtumaan kuitenkin vasta 1896. Sanasta Oktober huolimatta tapahtuma järjestetään syyskuussa. Tosin sana ja idea on levinnyt nykyisin pitkälle Saksan rajojen ulkopuolellekin.

Oluet Oktoberfestillä

Ainoastaan saksalaisen puhtauslain (reinheitsgebot) mukaisesti ja Münchenin kaupungin alueella tuotettuja oluita voidaan tarjoilla virallisessa Oktoberfestissä. Käytännössä panimot joiden oluita voidaan tarjota ovat Augustiner-Bräu, Hacker-Pschorr-Bräu, Löwenbräu, Paulaner, Spatenbräu ja Hofbräu-München.

Oktoberfest-ruoat

Ruokien osalta Oktoberfestillä tarjotaan kieltämättä varsin stereotyyppisen saksalaisia ruokia. Makkarat kuten bratwurst ovat tärkeässä roolissa ja muutenkin tarjolla on paljon liharuokia kuten peri-baijerilainen Leberkäse. Lihan kaverina voi hyvin myös tarjota perunasalaattia ja tietysti hapankaalia. Myös brezelit ovat suosittua ruokaa tuoppien kilistelyn seuraksi.