Oktoberfest – oluet ja ruoka

Oktoberfest on Saksan Münchenissa syntynyt kaksiviikkoinen olutfestivali, tosin sana ja idea on levinnyt nykyisin pitkälle Saksan rajojen ulkopuolellekin. Sanasta oktober huolimatta tapahtuma järjestetään syyskuussa.

Oluet Oktoberfestillä

Ainoastaan saksalaisen puhtauslain (reinheitsgebot) mukaisesti ja Münchenin kaupungin alueella tuotettuja oluita voidaan tarjoilla virallisessa Oktoberfestissä. Käytännössä panimot joiden oluita voidaan tarjota Augustiner-Bräu, Hacker-Pschorr-Bräu, Löwenbräu, Paulaner, Spatenbräu ja Hofbräu-München.

Oktoberfest-ruoat

Ruokien osalta Oktoberfestillä tarjotaan kieltämättä varsin stereotypisen saksalaisia ruokia. Makkarat kuten bratwurst ovat stereotypisen tärkeässä roolissa ja muutenkin tarjolla on paljon liharuokia kuten peri-baijerilainen Leberkäse. Liharuokien seurana tietysti hapankaalia. Myös brezelit ovat suosittua ruokaa tuoppien kilistelyn seuraksi.