Omenastruudeli (saksaksi Apfelstrudel) on saksalaisen ja keskieurooppalaisen ruokakulttuurin tunnetuimpia jälkiruokia. Saksan ohella se on suosittu myös Itävallassa ja entisen Itävalta-Unkarin kaksoismonarkian alueella. Omenastruudelin historia ulottuu vähintään useiden satojen vuosien taakse ja tunnetuksi se tuli 1700-luvulla.
Omenastruudeli tehdään perinteisesti sitä varten kehitetystä struudelitaikinasta, mutta lehtitaikinaakin voi käyttää. Täyte tehdään viipaloiduista omenista, rusinoista, voissa ruskistetuista korppujauhoista, kanelista ja sokerista. Sopiviin happamiin omenalajikkeisiin voidaan viitata sanalla Strudler.
Päälle laitetaan tarjoilun yhteydessä tomusokeria. Omenastruudeli tarjoillaan nykyään usein myös vaniljajäätelön, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera, joskaan näitä ei ollut varhaisempina aikoina tapana käyttää struudelin lisäkkeenä. Omenastruudeli on Saksassa nykyään myös Oktoberfestin suosituin jälkiruoka.
Omenastruudeliohjeita
Apfelstrudel eli omenastruudeli (Yhteishyvä)