Ukraina tunnetaan parhaiten ehkä muista ruoistaan kuten borssikeitosta, Varenyky-piirakoista ja Deruny-perunapannukakuista. Ukrainalainen keittiö tarjoaa myös mielenkiintoisia jälkiruokia.

Ukrainalaiset jälkiruoat
- Kutja on erityisesti joulunaikana syöty jälkiruoka. Se valmistetaan keitetystä vehnästä tai ohrasta, johon sekoitetaan unikonsiemeniä, hunajaa, saksanpähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä, kuten rusinoita tai viikunoita.
- Medivnyk on hunajakakku. Ilmava kakku maustetaan usein erilaisilla mausteilla kuten kanelilla ja neilikalla.
- Pampuškat ovat pieniä pyöreitä sämpyölöitä, joissa täytteinä on hilloa. Ne päällystetään usein sokerilla tai hunajalla
- Paska on pääsiäisenä syötävä makea leipä. Perusraaka-aineet ovat simppelisti maito, kananmunat, voi, vehnäjauho ja sokeri.
- Syrniki on ukrainalainen rahkalettu. Ne tarjoillaan yleensä smetanan ja hillon kanssa.
- Varenky on ukrainalainen versio makeistä itäeurooppalaisista piirakoista. Täytteenä on marjoja tai hilloa.