Borssi – Klassinen venäläinen punajuurikeitto

Borssi eli punajuurikeitto (venäjäksi борщ, borštš) on venäläisen keittiön tunnetuimpia ruokia. Borssi tai vastaavat keitot ovat olleet suosittuja Venäjän lisäksi myös muualla Itä-Euroopassa.

Happaman keiton koostumus vaihteleekin alueittain varsin paljon ja keiton punaisen värin antavan punajuuren ohella siinä voi olla paljon muitakin raaka-aineita. Keitossa voi olla monenlaista lihaa tai makkaraa, mutta se voi olla myös lihaton. Punajuuren ohella muita tyypillisimpiä aineksia ovat kuitenkin sipuli ja kaali. Borssin kanssa tarjoillaan yleensä smetanaa ja myös leipää.

Borssikeitto

Borssikeittoreseptejä

Talvikauden herkku: borssi (Rouva Kasvis)

Venäläinen borssi – perinteinen resepti (Visit Pietari)

Borssikeitto (Anna)

Pikainen Borssi (Valio)

Borssikeitto à la Hans Välimäki (IS)