Suomalaiseen pääsiäisperinteiseen kuuluu jonkin verran omintakeisia ruokia kuten mämmi. Muualta maailmalta, erityisesti ortodoksisesta kulttuurista on kuitenkin tihkunut ruokia myös suomalaiseen pääsiäiseen. Alla listauksia erilaisista maailman pääsiäisruoista.
Pääsiäisruokia maailmalta
- Colomba pasquale on Pohjois-Italiassa suosittu pääsiäisleipä.
- Hot cross bun (ristipulla) ovat Englannissa ja englanninkielisissä maailmassa suosittuja pääsiäispullia.
- Koulourakia on pieni kreikkalainen keksi, mausteena vaniljaa ja koristeena seesaminsiemeniä.
- Kulitsa on Venäjällä ja Itä-Euroopassa suosittu hiivataikinasta valmistettu pääsiäispulla. Syödään usein myös pashan kanssa.
- Mazurek on puolalainen pääsiäiskakku.
- Pasha on Venäjällä ja Itä-Euroopassa suosittu pääsiäisjälkiruoka, jonka pääraaka-aineina ovat rahka ja kerma.
- Paska on on Itä-Euroopassa ja erityisesti Ukrainassa suosittu pääsiäisajan leipä. Se muistuttaa Kulitsaa.
- Pastiera on Napolista lähtöisin oleva ja Italiassa pääsiäisaikana suosittu makea piirakka.
- Šoldra on pääsiäissunnuntaina Puolassa nautittava leipä, jossa taikinaan sisään laitetaan makkaran ja/tai kinkun paloja.