Suomalaiseen pääsiäisperinteiseen kuuluu jonkin verran omintakeisia ruokia kuten mämmi. Muualta maailmalta, erityisesti ortodoksisesta kulttuurista on kuitenkin tihkunut ruokia myös suomalaiseen pääsiäiseen. Alla listauksia erilaisista maailman pääsiäisjälkiruoista.
Pääsiäisruokia maailmalta
- Arroz con leche on lukuisissa Latinalaisen Amerikan maissa erityisen innokkaasti pääsiäisenä syöty riisipuuro. Suomalaiseen tapaan sen kanssa tarjotaan yleensä kanelia, mutta puurossa voi olla myös suomalaisille oudompia hedelmiä.
- Colomba pasquale on Pohjois-Italiassa suosittu pääsiäisleipä. Se muistuttaa joulunajan Panettonea. Rakenteeltaan pehmeä ja ilmava leipä koristellaan usein sokerikuorrutteella ja mantelilastuilla.
- Hot cross bun (ristipulla) ovat Englannissa ja englanninkielisissä maailmassa suosittuja pääsiäispullia.
- Koulourakia on pienehkö, mutta pintkänomainen kreikkalainen pääsiäiskeksi, mausteena vaniljaa ja koristeena seesaminsiemeniä.
- Kulitsa on Venäjällä ja Itä-Euroopassa suosittu hiivataikinasta valmistettu pääsiäispulla. Syödään usein myös pashan kanssa.
- Mazurek on puolalainen pääsiäiskakku.
- Pasha on Venäjällä ja Itä-Euroopassa suosittu pääsiäisjälkiruoka, jonka pääraaka-aineina ovat rahka ja kerma.