Kana taipuu moneksi. Alle on listattu joitain tärkeimpiä kanaruokia.
- Buffalo-wingsit(Buffalo wings) on ehkä tunnetuin amerikkalainen variaatio kanansiisivistä. Kanapalat maustetaan tulisella etikkakastikkeella, johon makua tuo ennen kaikkea cayennepippuri
- Buldak on tulinen korealainen kanaruoka, joka kääntyy kirjaimellisesti tulikanaksi. Mausteina käytetään inkivääriä, valkosipulia, soijaa ja paikallisia chilitahnoja.
- Coxinha on brasilialainen katuruoka, jossa taikinan sisään pistetään kanaa ja tuorejuustoa. Muodoltaan coxinha muistuttaa usein kyyneltä.
- Csirkepaprikás on ronskisti paprikajauhetta ja sipulia sisältävä unkarilainen kanapata, joka tarjoillaan usein saksalaistyyppisen Spätzlen kanssa.
- Huli-huli-kana on Havaijin tunnetuin kanaruoka. Hulihuli-kastikkeen perusraaka-aineet ovat yleisimmin ananasmehu, ketsuppi, soija, seesamiöljy, inkivääri ja valkosipuli. Tällä soosilla maustetut kanat paistetaan avotulella.
- Kana-Tikka masala on käytännössä Britanniassa syntynyt pikaruoka. Se muistuttaa Intian suunnalta tulevaa voikanaa, johon on kuitenkin tehty brittiläiseen makuun tehtyjä muutoksia.
- Kiovan kana on on kanaleike, jossa on yrtti- tai valkosipulia voita, jonka jälkeen se paneroidaan tai uppopaistetaan öljyssä.
- Kukkoa viinissä (Coq au vin) on klassinen ranskalainen pataruoka. Kanan ja viinin ohella perusraaka-aineita ovat pekoni, herkkusienet, sipuli ja valkosipuli. Mausteina käytetään tyypillisesti mustapippuria, persiljaa, timjamia ja laakerinlehtiä.
- Kung Po-kana on kiinalainen kanaruoka, jossa on kanan lisäksi aina maapähkinöitä ja chiliä, usein myös valkosipulia. Alkuperäisessä sichuanilaisessa versiossa käytetään sichuanin pippuria.
- Marsala-kana on Italialainen kanaruoka, jossa kanafileet paistetaan pannulla sienien ja sipulin kanssa Marsala-viinillä maustettuna.
- Parmesaanikana Amerikan italialaisten 1900-luvun alussa luoma ruokalaji. Kyseessä on kananrintaa, joka tarjoillaan tomaattikastikkeen kanssa ja kanan päälle laitetaan parmesaanijuustoa.
- Tandoorikana on Intian tunnetuimpia ruokia, joissa jogurtilla maustettu kana paistetaan kuumassa tandoriuunissa
- Yakitori on japanilainen kanavarras. Sitä voisi simppelisti luonnehtia bambuvartaassa avotulella grillatuiksi kanapaloiksi.