Kana-Tikka masala

Kana-Tikka-masala on käytännössä Britanniassa syntynyt pikaruoka, vaikka samankaltaisten ruokien historia ulottuu Intiassa kuitenkin hyvin pitkälle. Nykyään se on yksi Britannian suosituimmista ruoka-annoksista, mutta se on levinnyt myös ympäri maailmaa. Se muistuttaa Intian suunnalta tulevaa voikanaa, johon on kuitenkin tehty brittiläiseen makuun tehtyjä muutoksia. Kyseessä on luuttomista kanapaloista, jotka tarjoillaan oranssinvärisessä kermaa, jogurttia, ja tomaattia. Mausteina käytetään inkivääriä, valkosipulia, kurkumaa, garam masalaa ja chiliä.

Kana-Tikka masala tarjoillaan monien muiden intialaisten ruokien tapaan tyypillisesti riisin ja naanleivän kanssa.

Kana-Tikka-masala-reseptejä

Chicken Tikka Masala eli ”CTM” (Epätrendikäs ruokablogi)

Tikka masala (Anna)