Kung Po-kana – Kiinalainen kanaruoka

Kung Po-kana( 宫保鸡丁) kansainvälisesti tunnetuimpia kiinalaisia ruokia. Se on alun perin lähtöisin Sichuanin alueelta Länsi-Kiinasta, mutta se on sittemmin levinnyt läpi Kiinan ja ulkomaille asti. Paikallinen sichuanilainen versio tuppaa olemaan tulisempaa kuin muualla tai varsinkin Kiinan ulkopuolella.

Pääraaka-aineena on tietysti kanapalat, jotka usein leikattu kuutionmuotoisiksi. Lisäksi ruokalajissa on aina maapähkinöitä ja chiliä, usein myös valkosipulia. Alkuperäisessä sichuanilaisessa versiossa käytetään sichuanin pippuria. Näiden ohella eri versioihin voidaan laittaa monenlaisia kasviksia usein ainakin papkrikaa, mutta alkuperäisin vaihtoehto on pillisipuli. Yleisimmin ruoka tarjoillaan riisin kanssa.

Kung Po-kana reseptejä

Kanaa Kung Po (Kariniemen)

Kung Pao Kana (Rosa Viini ja Ruoka)

Kanaa kung pao (HS)