Yakitori (焼き鳥) on japanilaisen keittiön tunnetuimpia katuruokia. Kirjaimellinen käännös ruoka-annokselle on hiilloskana. Yakitoria voisi simppelisti luonnehtia bambuvartaassa avotulella grillatuiksi kanapaloiksi. Yakitoriissa voidaan käyttää kaikkia mahdollisia kanan osia sisäelimiä myöden, joten ne voivat olla hieman erilaisia kanan osista riippuen, vaikka kyseessä on kuitenkin aina kanavarras.
Yakitoria ostetaan usein illan päätteeksi katukojuista (Yatai). On kuitenkin olemassa myös pieniä niille omistautuneita ravintoloita (Yakitori-ya) ja yakitoria on japanilaisen Izakyan suosituimpia ruoka-annoksia.
Yakitori-kanaa on tapana maustaa melko maltillisesti, lähinnä tarekastikkeella tai pelkällä suolalla. Muita joskus käytettyjä mausteita ovat erilaiset pippurit, shichimi tai wasabi.