Joulujälkiruokia maailmalta

Maailmalla joulun jälkiruokina syödään suomalaisittain ehkä yllättäviäkin herkkuja. Alle listattu joitain maailmalla suosittuja joulun jälkiruokia.

Joulun jälkiruokia

  • Glühwein on saksalainen versio glögistä, jossa lämmitettyä punaviiniä ja maustetaan esimerkiksi kanelilla ja rusinoilla.
  • Jouluhalko ((ranskaksi Bûche de Noël) on ranskalainen joulunajan suklaajälkiruoka, joka muistuttaa kääretorttua. Kuorrutteessa käytetään perinteisimmin kahvilla tai suklaalla värjättyä voikreemiä. Nimi tulee siitä että jouluhalko muistuttaa muodoltaan puuhalkoa.
  • Lebkuchen on saksalainen versio pipareista. Suomalaiseen pipariin verrattuna Lebkuchen on rakenteeltaan pehmeämpi ja sitä on maustettu hunajalla.
  • Pandoro on perinteikäs italialainen joulun ajan leivonnainen. Se on alun perin lähtöisin Veronasta.
  • Panettone on pullamainen kakku, joka lähtöisin Milanon seudulta Italiasta.
  • Risalamande on kermavaahdolla, vaniljalla ja mantelirouheella maustettu tanskalainen joulujälkiruoka.
  • Stollen on saksalaiseen jouluperinteiseen liittyvä jälkiruoka. Pullapitkon sisään laitetaan erilaisia kuivattuja hedelmiä. Rusinat ovat erityisen suosittu täyte.
  • Szaloncukor on unkarilainen joulunajan makeinen.
  • Trifle on kulhoon tai lasiin kerroksittain ladottu jälkiruoka, jonka peruselementtejä ovat kakkupohja, hillo, hedelmät ja kermavaahto, jota kostutetaan sherrillä tai muulla alkoholijuomalla.
  • Turrón on espanjalaiseen jouluperinteeseen kuuluva nougata muistuttava makeinen. Perusraaka-aineita ovat hunaja, mantelit, kananmunan valkuainen ja sokeri.