Panettone on italialaisen joulupöydän tai uudenvuoden aterian monilla päättävä jälkiruoka. Sitä voisi sanoa kuivakakuksi tai makeaksi leiväksi. Se on lähtöisin Milanosta, mutta se on nykyään suosittu ympäri Pohjois-Italiaa ja italialaisten siirtolaisten myötä se on levinnyt varsin laajalle Italian ulkopuolellekin varsinkin Latinalaiseen Amerikkaan ja nykyään niitä voi saada suomalaisistakin ruokakaupoista.
Panettonen valmistamiseen täytyy varata aikaa. Taikinan kohottamiseen käytetään muutama päivä. Makua tuovina elementteinä taikinassa käytetään appelsiinia, sitruuna, sitruunan kuorta ja rusinoita. Joissain versiossa mukana on myös suklaata tuomassa makeutta. Panettonen ympärillä on paistettaessa paperikuori, jota ei oteta pois tarjoiltaessakaan. Panettone tarjoillaan usein kuuman juoman tai makean viinin kanssa.
Panettone-reseptejä
Italialainen Panettone (Rosa viini & ruoka)