Louisianan ruokakulttuuri

Louisianalainen keittiö on yksi Amerikan ruokakulttuurin omalaatuisimpia. Siinä näkyvät osavaltion historian vahvat ranskalaisvaikutteet. Cajun-keittiö ja kreolikeittiö ovat nimenomaan Louisianassa syntyneitä fuusiokeittiöitä.

New Orleans on myös yksi Yhdysvaltojen erikoisimpia kaupunkeja, joka tarjoaa monenlaisia paikallisia katuruokia. Rantaosavaltiona ja Mississipin suistoalueena mereneläviä on käytetty Louisianassa paljon.

Kreolikeittiö

Kreolikeittiö on fuusioruoka, jossa yhdistyvät erityisesti ranskalainen ja afrikkalainen ruokakulttuuri, kevyillä espanjalais- ja karibialaisvaikutteilla. Cayanepippuri on suosittu mauste. Kreolikeittiön ehkä tunnetuin yksittäinen ruokalaji on pataruoka jambalya. Toinen hieman samankaltainen äyriäisiä sisältävä pataruoka on gumbo. Tunnetuin kalaruoka on ehkä crawfish etouffe.

Louisianalainen ruoka

New Orleans

Tunnettuja neworleansilaisia voileipä ovat tuhti italialaisvaikutteinen muffuletta ja sekä lihaa että mereneläviä sisältävä Po’ boy. Yaka mein on kiinalaisvaikutteinen nuudelikeitto ja katuruoka sekä hyvin suosittu krapularuoka. Paikallisiin osteriruokiin kuuluvat Oysters Rockefeller ja Oysters Bienville. Ehkä luonteenomaisin neworleansilainen jälkiruoka on banaania ja vaniljajäätelöä sisältävä Bananas foster. Ranskalaisvaikutteet näkyvät myös beignetinä tunnetussa leivonnaisessa, joka on kaupungissa suosittua.

Louisianalainen ruoka

New Orleans on ollut jo pitkään bilekaupunki, joten monenlaista baaria ja alkoholia tarjoilevaa paikkaa siellä on riittänyt. Oluen ja vahvojen alkoholijuomien osalta monenlaiset cocktaiit kuuluvat olennaiseksi osaksi paikallista kulttuuria. Perinteisiä paikallisia drinkkejä ovat esimerkiksi Sazerac ja Hurricane.