Korealaiset tacot – Amerikan fuusikeittiön helmiä

Korealaiset tacot on jännä amerikkalaisen ja spesifisti kalifornialaisen fuusiokeittiön tuote. Tavallaan hyvin positiivinen amerikkalaisen monikulttuurisuuden tuote. Se on kuitenkin varsin tuore keksintö, joka yleistyi Amerikassakin vasta 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen loppupuolella. Siinä kohtaavat korealainen ja meksikolainen keittiö ja se syntyi losangelaisena katuruokana, joka levisi nopeasti ympäri Yhdysvaltoja.

Käytännössä siinä meksikolaiseen maissitortillaan laitetaan korealaisen keittiön tärkeimpiä tuotoksia kuten bulgogia,kimchiä ja pikkelöityjä vihanneksia. Lihana toimii hyvin periaatteessa mikä tahansa pehmeäksi haudutettu liha.

Korealaiset tacot

Korealaisten tacojen kanssa voi hifistellä ja pyrkiä aidon kalifornialaiseen kokemukseen, mutta käytännössä idean saa jos tekee tacoja kimchi– ja bulgogi-täytteillä.

Korealaisia taco-ohjeita

Korealaiset Tacot 4:lle (Wotkins)

Korealaiset tacot (Pippurimylly)

Korean pulled pork tacot viljaporsaan potkasta (Atria)