Pohjoisafrikkalainen keittiö (Maghreb)

Pohjoisafrikkalaisella keittiöllä viitataan yleisemmin ns. Maghreb-maiden eli Algerian, Marokkon ja Tunisian keittiöihin. Eyptiläinen keittiö liitetään hieman enemmän itäafrikkalaiseen keittiöön. Pohjoisafrikkalainen keittiö on joiltain osin lähellä Lähi-Idän ruokakulttuuria ja joiltain se on saanut vaikutteita muista Välimeren rannalla sijaitsevista alueista. Liharuuista puhutaessa lammas on Pohjois-Afrikassa suhteessa tärkeämpi raaka-aine kuin juuri missään muualla, esim. lammasmakkara Merguez.

Maustaminen Pohjois-Afrikassa

Mausteiden osalta pohjois-afrikkalaiselle keittiölle tyypillispiä ovat esimerkiksi kumina, kaneli, sahrami, muskotti ja anis. Suosittuja mausteseoksia ovat Ras el hanout, Baharat ja chilitahna Harissa.

Kuskus

Kuskus

Ehkä Pohjoisafrikkalaisen keittiön tunnetuin lahja maailman ruokakulttuuriin on kuskus, jolla voidaan viitata viljasta tehtyyn lisäkkeeseen tai ihan ruoka-annokseen jonka osana tämä viljalisäke on. Perinteisesti kuskusta tarjoillaan pääruokana kasvisten ja lihan tai kalan kanssa

Tajine

Tajine viittaa sekä Pohjois-Afrikan berberien savipataan että erityisesti siinä valmistettuun samannimiseen ruokalaajiin. Tajine on siis pataruoka, jota voidaan tehdä joko kasviksesta, kalasta tai lihasta.