Shakshuka – Pohjoisafrikkalainen munaruoka

Shakshuka on pohjoisafrikkalaiseen keittiöön kuuluva munaruoka. Käytännössä kyseessä on yksinkertaisesti tomaattikastikkeessa haudutettuja kananmunia, mausteena cayanepippuria, korianteria ja kuminaa. Joskus käytetään myös harissaa. Tyypillisesti siihen laitetaan myös paprikaa, sipulia ja valkosipulia. Sekaan voidaan kuitenkin laittaa myös erilaisia kasviksia tai lihaa, kuten merguez-makkaraa.

Shakshouka

Erityisesti shakshukaa nautitaan aamiaiseksi tai brunssilla. Shakshouka on Pohjois Afrikasta maahanmuuttaneiden tuomana muodostunut hyvin tunnetuksi ruoaksi myös Israelissa.

Shakshuka-reseptejä

Shakshuka – Brunssiruokien parhaimmistoa (HS)

Pikashakshuka (Yhteishyvä)

Shakshouka – berberien kalabaliikki