Japanilaiset jälkiruoat

Japanilainen keittiö tunnetaan lännessä lähinnä sushistaan ja muista pääruoistaan. Japanilaisella ruokakulttuurilla on tarjottavanaan kuitenkin myös muutamia mielenkiintoisia jälkiruokia.

Tärkeimmät japanilaiset jälkiruoat

  • Anmitsu(餡蜜)) on jälkiruoka joka koostuu makeasta hyytelöstä, erilaisista hedelmistä, ankosta ja siirapista.
  • Dango on Pieni riisijauhoista tehtyjä palloja Ne voidaan tarjoilla makean soijakastikkeen tai anko-tahnan kanssa.
  • Mochi(餅, もち) on perinteinen jälkiruoka ja Japanin versio riisikakusta. Se muodostuu tahmeasta riisistä tehdystä pallosta, jossa voi olla erilaisia täytteitä, kuten makeaa paputahnaa (anko) tai hedelmäpaloja.
  • Doryaki (どら焼き) on jälkiruoka, jossa kahden pannukakkumaisen palasen väliin laitetaan punapaputahnaa.
  • Sakuramochi(桜餅)) on erityisesti keväinen jälkiruoka, jossa makeasta riisistä tehdystä mochi, on täytetty ankolla ja kääritty kirsikkalehteen.
  • Taiyaki(鯛焼き) on hyvin tarkasti kalan näköiseksi muotoiltu makea leivonnainen.