Japanilainen keittiö tunnetaan lännessä lähinnä sushistaan ja muista pääruoistaan. Japanilaisella ruokakulttuurilla on tarjottavanaan kuitenkin myös muutamia mielenkiintoisia jälkiruokia.
Tärkeimmät japanilaiset jälkiruoat
- Anmitsu(餡蜜)) on jälkiruoka joka koostuu makeasta hyytelöstä, erilaisista hedelmistä, ankosta ja siirapista.
- Dango on Pieni riisijauhoista tehtyjä palloja Ne voidaan tarjoilla makean soijakastikkeen tai anko-tahnan kanssa.
- Mochi(餅, もち) on perinteinen jälkiruoka ja Japanin versio riisikakusta. Se muodostuu tahmeasta riisistä tehdystä pallosta, jossa voi olla erilaisia täytteitä, kuten makeaa paputahnaa (anko) tai hedelmäpaloja.
- Doryaki (どら焼き) on jälkiruoka, jossa kahden pannukakkumaisen palasen väliin laitetaan punapaputahnaa.
- Sakuramochi(桜餅)) on erityisesti keväinen jälkiruoka, jossa makeasta riisistä tehdystä mochi, on täytetty ankolla ja kääritty kirsikkalehteen.
- Taiyaki(鯛焼き) on hyvin tarkasti kalan näköiseksi muotoiltu makea leivonnainen.