Brasilialaiset jälkiruoat

Brasilia tunnetaan laajasta ja monimuotoisesta ruokakulttuuristaan, joka on saanut vaikutteita alkuperäiskansoilta, eurooppalaisilta siirtomaavaltioilta sekä Afrikasta. Tämä yhdistelmä näkyy myös Brasilian makeissa herkuissa ja jälkiruoissa. Monet niistä ovat suosittuja ympäri Etelä-Amerikkaa. Alla on listattu joitakin tärkeimpiä brasilialaisia jälkiruokia.

Brasilialaiset jälkiruoat

Brasilialaisia jälkiruokia

  • Brigadeiro on yksi Brasilian tunnetuimmista jälkiruoista. Se on suklaapohjainen herkku, joka valmistetaan kondensoidusta maidosta, kaakaojauheesta ja voista. Massa keitetään, pyöritellään palloiksi ja kuorrutetaan usein suklaarouheella.
  • Quindim on munankeltuaisista, sokerista ja kookoksesta valmistettu vanukas. Quindim on väriltään kirkkaan keltainen ja sen rakenne on kiinteä.
  • Pudim on toinen brasilialainen versio vanukkaasta, joka muistuttaa paljon ranskalaista crème caramelia. Se valmistetaan maidosta, sokerista ja kananmunista, ja sen päälle muodostuu karamellikerros.
  • Paçoca on maapähkinäpohjainen makeinen. Se koostuu jauhetuista maapähkinöistä, sokerista ja suolasta.
  • Beijinho on jälkiruoka, joka muistuttaa brigadeiroa, mutta se valmistetaan kookoksesta. Sen pääainesosat ovat kondensoitu maito, voi ja raastettu kookos. Beijinho-pallot kuorrutetaan yleensä lisää kookoshiutaleilla ja niihin lisätään usein neilikka koristeeksi.
  • Romeu e Julieta on yksinkertainen mutta suosittu jälkiruoka, joka koostuu goiabada-nimisestä guavahillosta ja valkoisesta juustosta.