Perulaiset jälkiruoat

Peru tunnetaan parhaiten ruoistaan kuten cevichestä, mutta sen monista eri vaikutteista muodostuva ruokakulttuurin tarjoaa myös monia mielenkiintoisia jälkiruokia ja makeita ruokia. Monet näistä ovat kuitenkin suosittuja myös ympäri Latinalaista Amerikkaa. Alle listattu näistä tärkeimpiä.

Perulainen jälkiruoka

Perulaiset jälkiruoat

  • Alfajor on jälkiruoka, joka juontaa juurensa siirtomaavallan ajoilta. Alkuperäisetreseptit muuttuivat Perussa saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan. Se koostuu usein kahdesta tai useammasta kerroksesta paistettua taikinaa, jotka täytetään makealla maidosta ja sokerista valmistetulla täytteellä.
  • Cachanga on jälkiruoka, jota tunnetaan muualla myös nimillä sopaipilla tai sopapilla. Se on paistettu leipä, joka sisältää kanelia ja joskus taikinaan lisätään voita. Perinteisesti se valmistetaan vehnätaikinasta, johon lisätään rasvaa, kuten voita, ja se tarjoillaan usein aamiaiseksi.
  • Mazamorra on hyytelömäinen jälkiruoka joka saa väriä perun purppuramaissista. Mazamorraan lisätään yleensä kanelia, neilikoita, hedelmiä, key limea ja sokeria, ja sitä tarjoillaan usein juomana nimeltä ”chicha morada”.
  • Picarones on paikallinen versio donitsista. Ne on tehty kurpitsasta ja bataattijauhoista ja päälle laitetaan hunajaa tai siirappia ja kanelia. Picaroneja myydään laajasti Perun kaduilla erilaisista katukojuista.
  • Turrón on nougata muistuttava makeinen. Ne valmistetaan tyypillisesti hunajasta, manteleista, sokerista ja kananmunan valkuaisesta. Perulaisesa versiosso käytetään usein lisäksi anisruohoa.