Remoulade-kastike – Kylmä majoneesikastike

Remoulade on erityisesti Keski-Euroopassa ja Skandinaviassa suosittu kylmä majoneesipohjainen kastike. Amerikassa remoulade on suosittu kastike erityisesti Louisianassa.

Remoulade muistuttaa tartarkastiketta, mutta on yleensä väriltään hieman kellertävämpää. Majoneesin ohella remouladen perusraaka-aineita ovat yleensä (dijon)sinappi ja sitruunanmehu. Tyypillisimpiä mausteita ovat piparjuuri, kaprikset, kirveli, persilja ja paprikajauhe, mutta muitakin mausteita ja yrttejä käytetään. Näiden lisäksi maustekurkut ovat remouladen keskeinen osanen.

Remoulade kastike

Remouladea käytetään eri maissa joltain osin eri tavoilla, mutta se on erityisen suosittu dippikastike mm. ranskalaisille perunoille ja usein kastiketta tarjoillaan kalan tai äyriäisruokien kanssa. Esimerkiksi Tanskassa sitä laitetaan myös hodarien ja voileipien väliin ja Puolassa Zapiekankan päälle.