Dijon-sinappi

Dijon-Sinappi on lähtöisin samannimisestä Burgundin kaupungista Ranskasta ja se kuuluu koko maailman tunnetuimpien sinappien joukkoon. Dijon onkin ollut tärkeä sinapinvalmistuspaikka jo keskiajalta lähtien ja sieltä toimitettiin jonkin aikaa sinapit Ranskan kuninkaan aterioille. Tosin vuodesta 2008 lähtien sinappia ei ole enää valmistettu itse Dijonissa.

Dijon sinapin erona suomalaisiin sinappeihin on että raaka-aineena käytetään sareptansinappia mustasinapin sijaan. Raaka-aineena on myös alkoholia tai etikkaa. Suomalaisille Dijon-sinappi on ollut suosittu kaveri esimerkiksi joulukinkun kaveriksi.

Dijon Sinappi Maille

Nykyään sinappia valmistetaan myös Ranskan ulkopuolella. Suurin ja tunnetuin Dijon-sinapin valmistaja lienee nykyään Maille, jota myydään Suomessakin ja jolla on myös hieman erilaisia versioita klassisesta perusversiosta, esimerkiksi hunajaa ja siemeniä sisältäviä versioita.