Venäläiset keitot

Venäläisistä ruoista ehkä kaikkein tunnetuimpiin kuuluvat monenlaiset keitot. Tälle sivulle onkin listattu kaikkein tärkeimpiä venäläisiä keittoja.

  • Borssikeitto on varmasti kaikkein tunnetuimpia venäläisen keittiön ruokalajeja. Punajuurikeitto on myös suosittu ruokalaji muualla Itä-Euroopassa. Keitossa voi olla lihaa tai se voi olla kasviversio, punajuuren ohella olennaisimpia raaka-aineita ovat yleensä sipuli ja kaali. Borssi-annos kruunataan yleensä smetanalla.
  • Okroshka on “venäläinen kesäkeittö” , joka on myös toisaalta “kylmä kaljekeitto”. Kaljakeitto koska raaka-aineena on venäläinen kotikalja kvassi ja mukana on ainakin kurkkua ja sipuli, mutta myös muita kasviksia. Mukana voi olla myös perunoita, lihaa käytetään tyypillisimmin nakkeja tai makkaraa. Se on kuitenkin juuri kesäkaudella tarjoiltava kylmä keitto.
  • Rassolnik on venäläinen kasviskeitto, jonka keskeisimpänä osasena on suolakurkut.
  • Seljanka on tomaattimurskalla maustettu keitto. Se mielletään Suomessa usein kalakeitoksi, mutta siinä voi olla myös lihaa.
  • Uha on perinteinen venäläinen kirkas kalakeitto.