Okroshka (окро́шка) on varmaankin tunnetuin venäläinen kylmä keitto. Volgan alueelta lähtöisin olevan keiton nesteenä toimii venäläinen kotikalja kvassi, joskin on myös versioita, joissa sen on korvattu kivennäisvedelle. Nesteeseen lisätään raakoja kasviksia kuten kurkkua ja kevätsipulia, keitettyä perunaa, kananmunaa. makkaraa tai kinkkua. Raaka-aineet pilkotaan ja sekoitetaan nesteeseen vasta vähän ennen ruokailua halutun rakenteen saavuttamiseksi.
Okroshka tarjoillaan aina kylmänä ja jotkut saattavat lisätä siihen oikein kuumalla ilmalla jopa jääpaloja viileyden saavuttamiseksi. Okrohkaa syödäänkin ennen kaikkea kesällä tai lämpimämmillä ilmoilla. Kuten Venäjällä monen muunkin ruoan kanssa, ruoan lisukkeena on tapana tarjota smetanaa.