Mac & Cheese on yksi laajimmin läpi Amerikan levinneistä ruoista. Simppeli ruokalaji on saavuttanut suosioita asuinpaikasta ja taustasta riippumatta. Se on varsin lähellä suomalaista makaronilaatikkoa, mutta siinä ei ole lihaa vaan se on lisuke muille ruoille.
Pastana käytetään yleensä makaronia tai muita lyhyitä pastatyyppejä, mutta joissakin variaatioissa voidaan käyttää myös muita pastatyyppejä. Juustokastike valmistetaan yleensä juustosta, voista, maidosta ja mausteista, kuten suolasta, pippurista ja sinapista. Normaalista poikkeavista Mac & Cheese-variaatioissa voi olla myös sipulia tai jopa lihaa.
Mac & Cheese on suosittu lisuke esimerkiksi kiitospäivän ruokapöydässä tai BBQ-liharuokien kanssa, mutta monimuotoisuudessaan sitä käytetään laajasti amerikkalaisessa ruokakulttuurissa.
Mac & Cheese-reseptejä
Helppo macaroni and cheese (Valio)