Amerikkalaisessa ruokakulttuurissa ranskalaisten dippinä käytetään perinteisimmin ketsuppia. Maailmassa on kuitenkin myös muita suosittuja dippikastikkeita ranskalaisille perunoille. Erityisesti Hollannissa ja Belgiassa on monia mielenkiintoisia majoneesipohjaisia dippejä ranskalaisille.
Dippikastikkeet ranskalaisille
- Andalouse–kastike(Sauce andalouse) on belgialainen dippi erityisesti ranskalaisille perunoille. Sen raaka-aineita ovat majoneesi, tomaattipyree ja paprika.
- Fritessaus on hollantilainen, erityisesti juuri ranskalaisten perunoiden kanssa tarjottava majoneesipohjainen kastike.
- Joppiesaus on hollantilainen currylla maustettu majoneesikastike. Sitä tarjotaan erityisesti ranskalaisten, mutta myös muiden uppopaistettujen ruokien kanssa.
- Mujdei on Romaniassa suosittu vahvan valkosipulinen ranskalaisdippi.
- Remoulade on kylmä majoneesipohjainen kastike. Sitä käytetään sekä monissa osissa Eurooppaa että Pohjois-Amerikassa, ranskalaisten perunoiden dippinä, mutta se soveltuu myös muihin käyttötarkoituksiin.
- Samurai-kastike on Belgiassa suosittu dippi ranskalaisille. Hieman tulisen kastikkeen raaka-aineina toimivat ketsuppi, majoneesi ja sambal olek tai harissa.