Crémant-sana viittaa ranskalaisiin kuohuviineihin, joita ei ole valmistettu Champagnen alueella. Ainoastaan tuolla rajatulla alueella valmistettuja kuohuviinejä voidaan kutsua samppanjaksi, mutta muut ranskalaiset kuohuviinit joutuvat tyytymään nimeen crémant.
Näitä viinejä kuitenkin valmistetaan lähes kaikilla Ranskan merkittävämmillä viinialueilla. Crémant-viinit valmistetaan kuitenkin samalla metodilla kuin samppanja ja hyvät cremantit todellakin voivat olla heikompia samppanjoita parempia. Cremanttia täytyy kypsyttää pullossa vähintään 12 kuukautta.
Ranskassa on yhteensä kahdeksan sertifioitua Cremantia, joita voidaan tuottaa vain tietyillä alueilla:
- Crémant d’Alsace (Alsacen alue)
- Crémant de Bordeaux (Bordeauxn ympäristö)
- Crémant de Bourgogne (Burgundi)
- Crémant de Die (Rhonen laakso)
- Crémant du Jura (Juran alue)
- Crémant de Limoux (Limouxin kaupunki Etelä-Ranska)
- Crémant de Loire (Loiren Laakso)
- Crémant de Savoie (Savoie)