Crémant – Ranskalaiset kuohuviinit

Crémant-sana viittaa ranskalaisiin kuohuviineihin, joita ei ole valmistettu Champagnen alueella. Ainoastaan siellä valmistettuja kuohuviinejä voidaan kutsua samppanjaksi, mutta ranskalaiset kuohuviinit joutuvat tyytymään nimeen Crémant. Näitä kuitenkin valmistetaan lähes kaikilla Ransan merkittävämmillä viinialueilla. Crémant-viinit valmistetaan kuitenkin samalla metodilla kuin samppanja. Cremanttia täytyy kypsyttää pullossa vähintään 12 kuukautta. Ranskassa on yhteensä kahdeksan sertifioitua Cremantia, joita voidaan tuottaa vain tietyillä alueilla:

  • Crémant d’Alsace (Alsacen alue)
  • Crémant de Bordeaux (Bordeauxn ympäristö)
  • Crémant de Bourgogne (Burgundi)
  • Crémant de Die (Rhonen laakso)
  • Crémant du Jura (Juran alue)
  • Crémant de Limoux (Limouxin kaupunki Etelä-Ranska)
  • Crémant de Loire (Loiren Laakso)
  • Crémant de Savoie (Savoie)